CASUAL DAY

Wat zou ik doen bij een complete lockdown?

De laatste paar dagen is het begrip “lockdown” veel in het nieuws geweest. Vanwege het coronavirus moeten sociale contacten zoveel mogelijk worden beperkt, dus wordt er mensen gevraagd om thuis te werken, of gewoon thuis te blijven. Voor mij is het nog niet zover. Tot nu toe kan ik nog steeds elke dag komen werken. Zolang er door de regering geen “complete lockdown” wordt uitgevaardigd, denk ik ook dat ik voorlopig nog niet thuis hoef te zitten. Er is echter nog veel onzekerheid wat betreft het coronavirus, en premier Rutte zou bij wijze van spreken morgen wel kunnen zeggen dat we in complete lockdown gaan. Dan moet ik ook thuis gaan zitten. Ik hoor nu al om me heen dat dat toch niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Bij veel mensen schijnt de verveling namelijk nu al toe te slaan. Zelf denk ik echter dat ik niet zoveel problemen met een complete lockdown zou hebben, natuurlijk met uitzondering van dat ik minder loon zou ontvangen. Ik heb namelijk genoeg dingen te doen, dingen waar ik niet voor naar buiten hoef.

Schrijven, schrijven en nog meer schrijven

Wat ik denk ik vooral zou doen, is schrijven. Ik ben toch al van plan om toe te werken naar dagelijks bloggen, en een complete lockdown zou maar daar eerlijk gezegd wel bij helpen. De laatste tijd ben ik veel minder bezig met social media, wat mijn productiviteit een enorme boost heeft gegeven. Moet je nagaan wat ik met die productiviteit zou doen, als ik toch geen verplichtingen heb. Toewerken naar dagelijks bloggen is iets wat ik sowieso wel ga doen. Ik weet alleen zeker dat het tijdens een complete lockdown veel sneller zou gaan.

Alle films die ik zou kunnen kijken…

Ik kijk films, heel veel films. Het is misschien wel een van mijn meest favoriete activiteiten om te doen op het moment. Op het moment denk ik dat ik 3 tot 5 films per week kijk. Stel je eens voor hoeveel films ik zou kunnen kijken, wanneer ik toch niets beters te doen heb. Ik zou de hele Hobbit en Lord of the Rings trilogieën binnen twee dagen kunnen kijken, misschien zou het me zelfs wel in een dag lukken. En aangezien bezorgdiensten op het moment nog steeds blijven bezorgen, zou ik gewoon nieuwe blu-rays kunnen bestellen wanneer ik door mijn huidige heen ben. Al moet ik ook zeggen dat ik het niet erg vind om sommige films meerdere keren te zien.

Meer boeken lezen

Social media zorgt ervoor dat mensen minder zin krijgen in dingen die meer tijd kosten. Op de een of andere manier lukt het gewoon minder goed. Social media is bijna instant breinvoer, terwijl het lezen van een boek veel tijd kan kosten. Sinds ik heel erg ben gaan minderen met social media, ben ik weer meer boeken gaan lezen. Het zou dus geen gek idee zijn dat ik nog veel meer zou lezen tijdens een complete lockdown. En aangezien ik een e-reader heb, is het ook heel makkelijk om meer boeken toe te voegen aan mijn bibliotheek.

Zorgen dat ik zo sterk mogelijk ben

Ik ben ervan overtuigd, en nee ik ben geen viroloog, dat je het coronavirus het best kan bestrijden wanneer je zo fit mogelijk bent. Dat is wat ik geloof. Het is dus niet iets wat bewezen is. Daarom zorg ik ervoor dat ik genoeg vitamines binnenkrijg, en sport ik meerdere malen per week. Sporten kan ik tijdens een complete lockdown natuurlijk gewoon blijven doen, en misschien kan ik zelfs nog wel meer doen. Volgens de regering gaat het merendeel van de bevolking het virus krijgen. Laat ik dan maar zo sterk mogelijk zijn wanneer ik dan aan de beurt ben.

En dan zijn er nog genoeg andere projecten die ik op wil pakken

Of het nou het opstarten van een nieuwe site is, nieuwe dingen leren, of misschien beginnen met schilderen, ik weet genoeg om te doen tijdens een complete lockdown. Ik zal me dus zeker niet vervelen. Ik heb zelfs medelijden met de mensen, die niet meer weten wat te doen, wanneer ze niet kunnen gaan werken. Ik adviseer die mensen echt een hobby te gaan zoeken, misschien wel meerdere, want op een dag hoef je sowieso niet meer te werken. Dan moet je maar zorgen dat je jezelf bezighoudt.

Ik moet wel zeggen dat ik om me heen al wel wat meer heb gehoord over wat mensen tijdens een lockdown zouden doen, en toen vroeg ik me toch iets af. Waarom wacht je met dit soort dingen, totdat we in een complete lockdown terecht komen? Als iets je leuk lijkt om te doen, waarom zou je het dan niet meteen doen. Ga vandaag sporten, begin morgen met schrijven, en als je meer boeken wilt gaan lezen, begin daar dan nu al mee. Waarom wachten tot later?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *