TRAVELS

Venetië – een unieke stad

Venetië is zeker een van de mooiste Italiaanse steden. Het unieke karakter ervan ligt natuurlijk in uitgestrekte grachten, vele bruggen en een ongeëvenaarde architectuur. Waarschijnlijk zou iedereen deze unieke stad minstens één keer in zijn leven willen bezoeken. Geen wonder, we zullen waarschijnlijk niet zo’n stad in de wereld zien.

Wat betreft de taal, natuurlijk, zoals het is in Italië, de gemakkelijkste manier om in het Italiaans te communiceren. Vanwege het feit dat Venetië een belangrijke stad is op de toeristische kaart van de wereld, is Engels alleen geen probleem.

Door de stad bewegen
Verhuizen in Venetië kan een beetje verwarrend zijn. Bovenal moeten we onszelf oprichten om te voet door de stad te gaan of de watertrams te gebruiken. Als we veel geld hebben, is er geen obstakel om de gondel te gebruiken. De kosten van dergelijke attracties zijn 80 euro voor minder dan een uur. Duur, zeker duur.

Als we besluiten te voet te gaan, moeten we onszelf inspannen om de menigte toeristen binnen te dringen. Het voordeel van deze keuze is dat we zo nu en dan langs cafés en restaurants gaan waar pizza wordt geserveerd – het favoriete eten van de helft van de bevolking. Ja, ik zou ook de Venetiaanse maskers vergeten, die ook niet over het hoofd kunnen worden gezien. Aan de onderkant van het artikel zul je ook ontdekken wie ’moderne Venetiaanse kooplieden’ zijn

Wat te zien in Venetië?

Als ik eerlijk wil zijn, is het de moeite waard om Venetië zelf te zien. Het unieke van zijn architectuur, waterkanalen en langzaam bewegende gondels, die we al vele malen eerder hebben gezien op films. De film ”Tourist” (2010) met Johnny Deep en Angelina Jolie werd hier opgenomen, evenals de titel ”Death in Venice” (1971). Een wandeling door de smalle straatjes tussen het water is een voldoende attractie. Ik raad aan te zitten in een restaurant met een prachtig uitzicht of een klein diner buiten de gebaande paden. Bestel dan Italiaanse specialiteiten met wijn en geniet van de sfeer! Als je echter iets meer wilt zien, raad ik Plac Św zeker aan. Mark. Ik ben er zeker van dat je hier ontzag zal krijgen als de hele stad.

Niet alles wat goud schijnt …
Niet alle opmerkingen over deze pittoreske stad zijn positief. De belangrijkste beschuldigingen zijn vooral zeer hoge prijzen, vanwege het feit dat het een uitzonderlijk toeristische stad is, maar ook de geur die de Venetiaanse grachten begeleidt. Tijdens mijn korte verblijf kan ik echter zeggen dat ik het eens ben met de beschuldigingen. De prijzen zijn echt hoog, maar in principe is het zo overal in het ’centrum’ van een toeristisch stadje. Ik was erg geïrriteerd door de ’Venetiaanse handelaren’, die ten koste van alles probeerden hun selfiesticks gewoonlijk voor 5 euro aan mensen te verkopen. Wanneer ik naderde, was ik heel voorzichtig, op dergelijke plaatsen is het niet moeilijk om mijn portemonnee te verliezen.

De geur zelf tijdens mijn verblijf was niet een afschrikmiddel, maar soms voelde dit lichte ongemak. Het heeft echter geen significante invloed gehad op mijn perceptie van deze unieke stad.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *