CASUAL DAY

VAD ÄR NYTT PÅ NETFLIX? VAD INTE? ;)

Vad har du sett på Netflix den senaste tiden? Vad kan du rekommendera mig? Eftersom jag bestämde mig för att jobba mindre på kvällarna, hittar jag på böcker, serier och brädspel med min man. Jag såg The Bridgertons, en fattig (tyvärr!) Dokumentär om minimalism, en ny serie om balett och … Jag vill ha mer!

Vad är nytt på Netflix? Som alltid rekommenderar jag bra produktioner och varnar för de svaga – även om alla naturligtvis har en annan smak 🙂 Vi kan diskutera!

(Bridgerton)

Vissa människor älskar det, andra hatar det. En kostymserie, men inte en historisk – full av intriger, passion och sex. Mycket ljus och färgstark. Det är inte en enastående serie, men jag gillade den och jag ser fram emot nya avsnitt (det är en anpassning av sagan med 9 volymer, så det finns potential för många säsonger). Ren underhållning, klassiskt ”skuldglädje” 🙂

(The Minimalists: Less Is Now)

En dokumentär om minimalism som … gjorde mig besviken. Ämnet minimalism ligger mig nära, jag försöker begränsa antalet objekt i min miljö och jag förväntade mig en fin dos inspiration och en kick att agera. Men jag fick de gråtfulla livshistorierna från podcastens författare om minimalism, populära i USA, och några klyschor.

 

Tiny Pretty Things

En ny serie om balett och de svåra relationerna mellan balettskoleelever. Själva handlingen knackar dig inte på knäna (handlingen börjar med att trycka den bästa dansaren från taket), och mardrömmens inlägg var irriterande, men de fantastiska balettföreställningarna och koreografin fick mig att se hela säsongen och vänta på nästa ett. Slutet föreslår en fortsättning, men du vet hur det går med Netflix – allt beror på tittarresultaten.

 

Lupin

Sensationell fransk serie om en lysande tjuv (i huvudrollen känd från bland annat ”Untouchables” av Omar Sy), som inspirerades av berättelserna ”Arsène Lupin, en gentleman, inbrottstjuv” för att hämnas sin fars död. Jag säger inte mer för att inte avslöja för mycket. Jag rekommenderar det starkt!

 

Headspace: Guide to Meditation)

En mycket intressant och inspirerande dokumentärserie om fördelarna med motivation, långsamt liv och avkoppling. Den tidigare buddhistmunken Andy Puddicombe introducerar oss steg för steg in i olika meditationstekniker och erbjuder praktiska övningar i en tillgänglig, animerad form.

Säsong 1 (åtta avsnitt på 20 minuter) Fler avsnitt ska släppas snart – den här gången med fokus på sömnens tema.

 

(How to Get Away with Murder)

Och det här är inte längre en nyhet, även om den senaste säsongen är från 2020. ”Vägen till mord” är en kombination av en lag- och kriminell serie om en grupp studenter och en genialisk professor. Det finns två tidslinjer i serien – en present där studenter hjälper en advokat att försvara sina klienter och en framtid om några månader – där huvudpersonerna blir inblandade i ett mordärende. Drag från första avsnittet! För närvarande avslutar jag första säsongen och jag är glad att det finns så mycket att titta på framför mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *