MAKE-UP

TRICK OR TREAT!

Happy halloween folkens. Jeg slo på stortromma i år som i fjor og valgte å sminke meg skikkelig ekkel før en liten bytur. Jeg hadde store planer om å få til å lage en film til dere som viser hvordan jeg gjorde dette, men det var egentlig helt umulig. Jeg er ingen makeup-artist, og siden det er et helt år siden sist jeg har sminket meg til Halloween, som også var første gangen, var jo det selvfølgelig en utfordring for meg å sminke dette. Jeg feilet mange ganger. Og sminket meg i mange timer. Til sammen kanskje 3-4 timer!! Jeg bruker aldri så mange timer på å gjøre meg klar til en bytur!

Kusina Camilla mi kom i alle fall til meg, og vi fikset oss sammen. Vi ble utrolig stygge etter hvert. Og jeg ble nesten redd henne underveis som hun sminket seg. Denne sminken var litt mer krevende enn sminken jeg gjorde i fjor. Jeg kunne i hvert fall ikke lage en video til dere, for det ble vanskelig for meg, og alt for knotete. Jeg glemte til og med å knipse bilder underveis. Men jeg skal forsøke å beskrive til dere hvordan jeg gjorde dette og hvilket utstyr man trenger.

Det du trenger er:

 • Den sminken du bruker til vanlig. Foundation/maskara osv. Helst flytende Foundation.
 • Hvit serviett eller noe liknende og bomull.
 • Latex, ansiktsmaling (sort, rød, rosa, lilla).
 • Saks, sminkekoster, gjerne en som kan kastes etterpå
 • Jukseblod, gjerne som er koagelet, slik at det ikke renner.
 • En hyssing som du ønsker å bruke, og en synål med stor åpning til tråden.
 • Svamp til å påføre jukseblodet rundt munnen.
 • Linser om ønskelig.

Slik gjør du det:

 1. Det man gjør først er å vaske ansiktet sitt. Deretter sminke halve ansiktet fra nesen og opp slik du ellers ville gått ut på byen.
 2. Deretter smøre latex fra under nesen, over munnen og ut mot kinnene, slik at det dekker hele munnen og store deler på utsiden av munnen.
 3. Legg et lag med tynt papir over munnen og smør latex over. Gjenta med papir igjen og latex. Til sammen hvert fall to lag med papir.
 4. Når papiret er lagt og latexen er stivnet legges tynt lag med bomull over, før man avslutter med latex.
 5. La tørke. Bruk gjerne hårføner for å halvere tørketiden.
 6. Smink over latexen med en flytende foundation slik at partiet med latex er i samme farge som resten av ansiktet ditt. Buk gjerne solpudder eller liknende også.
 7. Klipp et hull til munnen. Det er her sømmen med hyssing skal ligge, så det er lurt å klippe et ganske stort hull, som går langt ut i kinnene også. Men pass på at det er godt med latex igjen på sidene, slik at man kan sy.
 8. Smink inni hullet, med svart og mørkerødt. Avslutt med flytende jukseblod.
 9. Lag hull til stingene helt forsiktig med saksen før du trer nåla med hyssingen igjennom.
 10. Sy en søm over munnen som du tenker ser bra ut. Men ikke for stram da det kan bli ubehagelig.
 11. Avslutt med en haug av jukseblog nedover halsen og på haka. Bruk gjerne en grov svamp.
 12. For prikken over ien, legg på noen skumle linser.
 13. Voila, nå er du klar for å gå knask eller knep!

Camilla gjorde sminken med samme prinsipp. Latex-papir og bomull, sminke over. Formet til på samme måte som jeg gjorde, og toppet med sminke/ ansiktsmaling over.

Det var i alle fall utrolig mange som tok bilder av meg og Camilla. Vi gikk bare å stirret på alle helt til de ble redde. Vi var nok nærmest de eneste som virkelig så skikkelig grusomme ut i utkledningen vår. Jeg skvatt selv når jeg møtte meg selv i speilet. Denne sminken var helt perfekt for meg som er totalt singel og ikke forventer å bli kyssa. Men en ting må jeg si, jeg har faktisk aldri i mitt liv opplevd at så mange menn forsøkte å kysse meg på en kveld. Jeg har ikke tellingen faktisk. Det var vilt fremmede som kom å tok tak i ansiktet mitt for å kysse meg. Hva i alle dager liksom? Jeg lurer på hvorfor de fikk lyst å kysse meg, jeg så jo helt grusom ut. Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha fått så mye oppmerksomhet før. Det var utrolig gøy da!

Men en ting må jeg si! Det var ikke like kult å våkne dagen etter å faktisk se helt banket ut. Ansiktsmalingen ville jo ikke gi slipp, uansett hvor mye jeg skrubbet meg. Jeg er enda lyserød rundt munnen og det ser ut som jeg har utslett. Jeg kan ikke huske å noen gang ha sett så jævlig ut på en søndags morgen. Og ikke nok med det, jeg overnattet hos camilla og måtte selvfølgelig ut av døra på søndagsmorgen. Jeg fikk heldigvis låne klær og sminke hos henne, hvis ikke hadde det lyst av meg at jeg ikke hadde sovet hjemme i natt. Haha huff. Jeg må i alle fall ta en ny runde med skrubben i ansiktet i kveld i håp om å bli kvitt «utslettet» mitt.

Jeg håper du har hatt en fin dag! Og at du forstod litt av hvordan vi gjorde dette! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *