CASUAL DAY, KITCHEN

Tajine met kip en paprika.

Ik ben geen grote keukenprinses en mijn favoriete bereidingen zijn vooral gemakkelijke bereidingen. Tajine is mijn nummer 1 gerecht die altijd smaakt en zelf de slechtste kok kan dit gerecht maken.

Op onderstaande foto zie je de ingrediënten die ik gebruikte. De olijfolie staat niet op foto maar die heb je ook nodig. De tajine is groot genoeg voor een gezin met 2 kinderen.

Bereiding:

Snij alle groenten en aardappelen in kleine stukjes. Zet de tajine op een licht vuurtje en doe de olijfolie erin. Daarna begin je in laagjes te werken. De ajuin eerst, daarna de groenten, aardappelen, look en vlees bovenaan. Ik kies meestal voor reeds gemarineerde kip omdat dit een extra smaakje toevoegt aan de tajine. Kruid af met kruiden naar keuze. Ik gebruik meestal zout, peper en ras el hanout, maar voor deze tajine testte ik de nieuwe Tajine kruiden uit die ik in Lidl vond.
Laat de tajine een 2 tal uur op het zacht vuurtje gaar worden. Je hoeft zeker niet te roeren in de tajine, alles zal gaar worden en niets zal aanbranden.

Serveer met stokbrood en eet allemaal samen met je handen uit de tajine. Dat is voor ons de gezelligste manier om van ons eten te genieten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *