BEAUTY, MAKE-UP, SHOPPING

Sommar hudvård

Många människor har ingen aning om hur de ska ta hand om huden på sommaren. Det är sant att intensiv sol och höga temperaturer tvingar oss att ändra vår dagliga rutin. Det är viktigt att säkerställa ett optimalt skydd. Du bör också komma ihåg att köpa kosmetiska produkter av hög kvalitet som hjälper oss att hålla huden i gott skick. Nedan följer några praktiska tips som säkert kommer att vara till hjälp.

Hur tar man hand om huden på sommaren?
Hudvård på sommaren har en direkt inverkan på hur den kommer att se ut de närmaste månaderna. Faktum är att det är särskilt utsatt för övertorkning, liksom det negativa inflytandet från externa faktorer, inklusive solljus. Det är bra att följa följande regler:

1. Djuprengöring – om du undrar hur du tar hand om hudhygien på sommaren, bör du komma ihåg behovet av stark och noggrann rengöring. Höga temperaturer gör att talgkörtlarna producerar mer talg. Om vi ​​dessutom använder smink kosmetika ökar risken för att brister uppträder. Det är bäst att införa sminkborttagning i flera steg. Så låt oss inte bara använda mjölk eller gel utan även micellärt vatten eller oljor. Ju mer vi rengör ansiktet, desto bättre ser det ut. Våra ansträngningar har långsiktiga effekter.
2. Antioxidanter – fria radikaler påverkar inte bara hudens utseende negativt utan påskyndar dess åldrande. På sommaren utsätts huden för ökade effekter. Av denna anledning är det bra att nå en kräm eller ett serum som har antioxidativa egenskaper.

3. Optimal hydrering – på sommaren kan huden bli torr och därför benägen att mikroskada, förlust av elasticitet och elasticitet, fet hud eller utseendet på finnar. Varje dag, början, nyheter om fuktgivande innehåll. Rekommenderas olika fuktgivande lotioner? Det är också värt att använda produkter med en kylande och återfuktande effekt efter att ha solat. Bioderma Photoderm After Sun är en perfekt uppfriskande after-sun lotion. När det gäller ansiktet är valet enormt. Av stort intresse är maskerna som kan användas för riktig avkoppling.

4. Skydd mot solstrålning – 50 filter rekommenderas, vilket är perfekt för varma dagar. Du kan använda dem även när du inte gör dig redo för semester. Produkter med ett skyddsfilter spelar en enorm roll, så vi kan absolut inte glömma dem. Deras användning hjälper oss att ge maximalt skydd mot de skadliga effekterna av solljus, vilket samtidigt undviker solbränna och hudcancer. Det finns ett stort urval av produkter på marknaden med ett skyddsfilter som sträcker sig från 5 SPF till och med 50 SPF. Jag använder personligen SPF 30 solskyddsmedel för min kropp, men jag använder alltid den starkaste SPF 50 i ansiktet. Nyligen är min upptäckt Nuxe Sun solskyddsmedel SPF 30. Det skyddar huden, men återfuktar också, så vi kan säga att det är en 2-i-1-produkt. Dess doft är mycket trevlig, det irriterar inte garvningsprodukter.

5. Effektiv regenerering – det kan hända att huden trots solbränna trots tillförlitligt skydd. I en sådan situation är det värt att fokusera på kraftigt regenererande produkter som eliminerar obehag samt oönskade symtom, t.ex. rodnad eller utslag. Här är det bäst att köpa produkter med starka återfuktande, regenererande och kylande egenskaper. Biodermaprodukter är perfekta.

 

Skydd av huden mot de skadliga effekterna av UV-strålar
Inte alla vet att UV-strålar är mycket farliga för vår hud. De kan göra dig mer benägna att utveckla cancer. Tyvärr använder många bara kroppsprodukter och glömmer att skydda ansiktet. Dessutom måste graden av UV-skydd anpassas till de faktiska miljöförhållandena. Om vi ​​ska till stranden en varm dag eller tillbringar några timmar ute, låt oss gå efter produkter med SPF 50.

Återfuktar huden efter att ha solat
Som redan nämnts är systematisk hudhydrering ett absolut måste. Förutom de kosmetika som används varje dag är det bra att ha produkter som är oföränderliga efter att ha solat. Det är de som minskar risken för rodnad, utslag, svullnad eller skalning av huden. Det finns speciella serier av after-sun-kosmetika som säljs. Produkter med kylningseffekt uppskattas mycket och ger verklig lättnad.

Markerar en vacker solbränna
Garvad hud anses vara en stor tillgång. Det är inte konstigt att många vill betona det. Detta är ett bevisat sätt att öka attraktiviteten och därmed må bättre i din kropp. Kosmetika som t.ex.
– Nuxe Huile Prodigieuse torr olja med glitter för ansikte, kropp och hår

– Dermedic Sunbrella Bronze Protect förlängande solbrunt kroppssmör,
– lysande balsam från Lirene Charms-serien,
– kroppsmjölk med ljusande partiklar av Yves Rocher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *