KITCHEN

S`MORES KAKE MANDAG

S`mores kake – en kake som kun består av kjeks, sjokolade og marshmallows. Høres ikke dette supergodt ut? S`mores er en kjent grilldessert i USA, som består av kjeks med grillet marshmallows og sjokolade inn. Dermed er også oppskriften inspirert av en amerikansk oppskrift. Dette er en annen type kake enn de vi er vant med i Norge og derfor er dette en kake for dere som elsker å smake nye kaker. Elsker du marshmallows, kjeks og sjokolade faller garantert denne kaken i smak!

Oppskrift

2 pak safarikjeks

100 g margarin

400 g melkesjokolade

2 dl helmelk

250 g marshmallows

Pynt

Sjokoladesaus

50 g mini marshmallows

50 g hakket melkesjokolade

50 g hakket sjokoladeflarn eller safrikjeks

Begynn med å mikse mykt smør sammen til krem. Knus kjeksen i en blender eller hakk den opp og ha i kjekssmulene sammen med margarinen og miks det sammen til en masse.

Trykk kjeksbunnen sammen på en springform på 22 cm. Og sett springformen i fryseren.

Fortsett med å smelte 200 g melkesjokolade i vannabad.

Bland den smeltede melkesjokoladen med 1 dl hellmelk.

Ta ut springformen og hell sjokoladetrekket over kjeksbunnen og legg den tilbake i fryseren.

Ha 125 g marshmallows i en glassbolle og finn fram en slikkepott. Sett den så i mikroen på 15 sekunder. Ta bollen med marshmallowsene ut og rør dem godt sammen med en slikkepott. Når bollen kommer ut vil du se at marshmallowsene har hevet seg noen sentimeter. De er nå myke og kan lett røres sammen til en klissete masse. Har de fortsatt ikke blitt myke mikrer du de i 10 sek til og ikke mer! Mikrer du dem for mye ødelegger du dem, så her er det vedlig viktig å være forsiktig og passe nøye på!

Legg så forsiktig marshmallowslaget over sjokoladelaget i springformen og legg den tilbake i fryseren. Gjenta så denne prosessen ved å legge et nytt lag med alle ingrediensene. Gå tilbake til start og legg et nytt lag over marshmallowsen med kjeksbunn, sjokolade og marshmallows.

Når alle lagene er tatt på en gang til legger du springformen tilbake til fryseren og lar den få fryse seg fast til dagen etter.

Neste dag pynter du kaken med sjokoladesaus du surrer rundt kaken og lager et kult mønster i kaken. Hakk opp kjeksene til små firkanter du legger på kaken.

Dryss på med hakket sjokolade og de siste kjekssmulene. Og dryss til slutt med mini marshmallowsene.

Server kaken og legg den tilbake i fryseren når alle har fått et stykke. Kaken smelter og blir veldig grisete om du lag den stå lenge ut. Denne oppbevarers i fryseren og holder lenge.

Håper du liker kaken! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *