KITCHEN

SJOKOLADEFLARN FREDAG

Sjokoladeflarn – sprø havreflarn dyppet i sjokolade. Nam! Dette er min favorittjulekake fordi jeg elsker alt ved kaken og blir aldri lei av smaken. Prøv og test selv!

Sjokoladeflarn

(ca. 45 stk)

  • 300 g havregryn
  • 300 g margarin, smeltet
  • 3 egg
  • 360 g sukker
  • 6 ss hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 600 g dronning kokesjokolade

Sett ovnen på 190 grader.

Smelt margarinen.

Mål opp havregryn i en bakebolle og hell over den smeltede margarinen. Bland det godt sammen og la de stå en liten stund å svelle.

Finn fram en ny bakebolle og pisk tre egg og sukker til eggedosis.

Tilsett bakepulver og rør inn hvetemel litt etter litt.

Bland så havregryn og smørblandingen forsiktig sammen med eggedosisen. Bruk en slikkepott til å blande alt forsiktig sammen.

Legg deigen i små klatter på et stekebrett med bakepapir. Jeg brukte 1 ts til hver kake. Stek så kaken på 190 grader midt i ovnen på 7 min. Stek dem til de er brune i kantene. Pass nøye på når de er i ovnen, ett minutt for mye i ovnen kan gjøre forskjell på resultatet.

Avkjøl havreflarnene på rist.

Smelt sjokolade over vannbad.

Sett sammen to og to havreflarn på en stor tallerken eller stekebrett med bakepapir.

Ta to havreflarn opp og smør den ene med et tynt lag med sjokolade. Legg den andre delen over og pass på at den fine kanten kommer opp. Deretter dyppes kanten av den sammensatte kjeksen i sjokolade.

Legg på en tallerken eller stekebrett med bakepapir og oppbevar dem kaldt til sjokoladen stivner. Du kan bruke kjøleskapet om du har plass eller en kald bod.

La sjokoladeflarnene få kjøle seg ned i 3 t før du samler alle i plastposer eller en kakeboks som du fryser ned. Ved å fryse dem holder de smaken lengre.

Håper du liker sjokoladeflarnene 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *