KITCHEN

PASTINAKKMOS MED GODT FØLGE

PASTINAKKMOS MED GODT FØLGE

 

I overskriften ser dere at teksten er pastinakkmos med følge. Dette fordi jeg synes det av og til er himla vanskelig med poteterstatter. Middag kan selvfølgelig spises uten, men da blir det mer grytelignende retter. ( pastinakken ligger fremst, den bakerste grønnsaken er knutekål som også egner seg som poteterstatter HER)

På bildet ser dere min jernpanne som blir brukt til så og si alt av steking og koking. Er så glad jeg har arvet den ?

I gryten steker ytrefilet som er kjøpt på tilbud p.g.a dato. Igjen nevner jeg Spis opp maten konseptet som har en super fb side.

Bak koker skrelt og oppkuttet pastinakk. Denne grønnsaken inneholder resistent stivelse som ikke er så blodsukkerstigende OG den smaker bare utrolig godt med salt, pepper og en god skvett fløte ?

Så når pastinakken er myk i konsistens, er det bare å mose den og tilsette krydder etter smak , en klatt smør og en skvett fløte. Nam ! (sil selvfølgelig bort vannet før du moser eller bruker stavmikser)

Det hele er veldig enkelt:

Stek kjøttet i godt med smør . Tilsett grønnsaker. ( Jeg hadde blomkål, rød og grønn paprika) Krydre med salt, pepper, hvitløk, gurkemeie eller annet krydder du liker. Grunnen til at jeg er begeistret for gurkemeie er at den er selvfølgelig god på smak og regnes for betennelsesdempende. Til slutt tilsetter jeg en skvett fløte her også og lar det stå å putre på svak varme i 10 min.

Denne middagsretten lager du på under en halvtime hvis du kutter ferdig grønnsakene dagen i forveien. Man har kanskje bedre tid om kvelden når alle aktiviteter er avsluttet. Hvis man forbereder litt da, er det ikke lange tiden man bruker på maten som ofte må lages i en fei, samtidig som sulten gnager.

Uansett så har man lurt inn 3 forskjellige grønnsakersom inneholder fiber og kjøtt som er proteinrik ?

God middag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *