KITCHEN

Pasta med kyckling och spenat med mascarpone – en delikat sås med en stark twist

Jag gillar kycklingbröstkött, jag gillar spenat, jag gillar vitlök och jag gillar mascarpone. Om du gillar dessa ingredienser som jag, kommer du att älska receptet nedan. Såsen i kombination med pasta fyller inte bara en törstig mage utan ger även glädjen till gommen. Och skålen i sig är mycket enkel att tillverka. Det kräver inte mycket matlagningsförmåga (eller som andra kallar det – talang) och är ganska snabbt att förbereda. Så vad, hungrig efter ett nytt recept? 😉

Vi går tillbaka till pastan med kyckling och spenat med mascarpone. Gör dig redo i köket i cirka 30 minuter.

Ingredienser:
0,5 kg kycklingbröst
ett paket färskt babyspinat (eller en frusen förpackning) (500 g)
3 vitlöksklyftor
halvt paket med mascarpone (250 g)
pasta
kryddor (salt, peppar, muskotnötter, paprika)
Olja

 

Recept:
Skär kycklingen i små bitar. Marinera i 10 minuter i en sked med olja, en nypa salt, peppar och söt paprika. Hacka vitlöksklyftan väldigt fint eller pressa dem genom pressen. Vi värmer upp pannan med en tesked olja. Lägg den hackade vitlök på den och stek den lätt, var noga med att inte bruna den. Vi kastar in kycklingen. Vi väntar på att han ska sluta vara strikt. Under tiden (eller innan tillagningen), skölj spenat och eventuellt bli av med stjälkarna. Vi lägger den i pannan och täcker med ett lock. Vi håller på elden i några minuter, tills spenaten är mjuk och skrynklig. Rör om med kött och krydda med salt, peppar och muskot. Värm den ytterligare några minuter, tillsätt sedan mascarponen och sprid den noggrant. Håll såsen på elden i 2-3 minuter.

Medan såsen tillverkas kan vi laga pasta – helst penne eller farfale. Senare blandar vi det med spenat och kyckling. Voila!

Smaklig måltid. 😉

Tips 1: Om du inte vill ha kyckling kan du använda 200 g rökt lax. Man bör dock tänka på att den är något salt – då minskar vi mängden salt i såsen.

Tips 2: Du har inte hittat mascarpone i butiken? Du kan använda 200-250 ml grädde (30 eller 36%).

1 reaktion på ”Pasta med kyckling och spenat med mascarpone – en delikat sås med en stark twist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *