CASUAL DAY, SHOPPING

Online brætspil – hvor og hvordan man spiller på Internettet?

Brætspil har ikke været forbundet med kinesisk i lang tid. Medmindre vi stoppede på et tidspunkt, hvor vi betragter Monopol som det mest komplicerede spil, der har mere at gøre med roulette end strategi. Brætspil er et af de mest interessante tidsfordriv – de tvinger dig til at tænke, interagere og … have det sjovt! Men hvad hvis der er et tidspunkt, hvor der ikke er nogen at lege derhjemme? Internettet kommer til at hjælpe!

Online brætspil – hvor, hvordan og med hvem man skal spille online brætspil?
Aktuelle tider tillader ikke at møde og tilbringe aftener med venner, mens du spiller brætspil. Heldigvis er der andre muligheder! Vi har flere muligheder. Blandt dem er både gratis og betalt. Normalt har du kun brug for en computer med internetadgang for at spille. Browserspil vil bestemt være en hurtigere, billigere og enklere mulighed, men noget for noget. At spille gennem browseren kan vi ikke stole på den visuelle side, som vi gerne vil. Ved at downloade spil til disken får vi pænere grafik, ofte mere raffineret gameplay, men også kræver en mere kraftfuld computer – i dag skal dette ikke være et stort problem.

Nedenfor præsenterer jeg sider, applikationer og måder at spille brætspil på internettet – lad os komme i gang!

 

Board Game Arena

Meget gammelt sted med et ganske stort bibliotek med brætspil. Vi finder her både mindre og mere krævende titler. Fra almindelige terningkast, gennem strategi kombineret med held, til spil, hvor vi skal analysere hvert træk (dette er ikke kun skak!). Det er let at lege med venner, når du er logget ind, og det er helt gratis!

 

Hjemmeside hvor programmer i et stort antal spil, og de ser flot ud grafisk! Er der en fangst? Desværre ja. Den grundlæggende version, dvs. bronze, tillader os kun at spille nogle af spilene. Adgang til resten er blokeret, indtil vi beslutter at abonnere … Er 5 dollars om måneden det beløb, der er værd at bruge til adgang? Det afhænger kun af dig.

 

Brætspil til download
Måske ved ikke alle jer, men nogle af spilene kan simpelthen downloades til din computer, telefon eller endda konsoller! Blandt de tilgængelige spil til computere eller telefon kan vi blandt andet finde Pandemic, Carcassonne eller Kom i toget. Dette er dog ikke alt, og listen over spil vokser konstant, især takket være Steam-markedet. Det er her vi blandt andet finder Gloomhaven, som er det højest rangerede spil i verden (på BGG). Blandt brætspil på Playstation 4 inkluderer Uno og det førnævnte Boarding the Train. Måske vil brætspil til computere og konsoller være en stadig mere moderne skabelse? Tiden vil vise sig!

Tabletop Simulator

 

Min personlige favorit, som jeg har brugt snesevis af, måske hundreder af timer … Jeg spillede her både de sædvanlige klassiske kort samt sandsynligvis kendte brætspilsspillere Dixit, Descent 2, Monsters i Tokyo, Munchkin eller den pladskrævende Gloomhaven, som kan tage lidt at sætte op og spille tid. Ved hjælp af scriptede spil kan distributionen tage et bogstaveligt øjeblik, og vi kan straks gå til den sejeste del, der spiller. I en god komposition med kolleger fra hele Polen eller verden, bevæbnet med mikrofoner, kan vi vie os til virtuel gameplay! Og alt dette for en engangsudgift på omkring PLN 30!

Hvorfor er bordpladen den bedste mulighed?
Et lille beløb, som vi betaler én gang, og til gengæld får vi næsten ubegrænset adgang til spil. Vi spiller næsten alt! Fra den populære Talisman eller Uno til de mest komplekse spil, som vil tage meget tid at etablere, og at samle et selskab klar til et par timers sjov er nogle gange ekstremt vanskeligt. Når du spiller online brætspil via bordplade, kan du nemt gemme dine spilfremskridt, og efter at du har indlæst er alt tilbage på bordet i løbet af få sekunder! Når de fleste af dine venner spillere er spredt rundt i forskellige byer, og at forlade hjemmet er begrænset af karantæne.

Bordplade har flere ulemper, men den største er, at den ikke erstatter et aftenmøde over øl, chips og selvfølgelig brætspil. Du kan dog bruge det til at teste spil! Du tænkte på at udvide din samling, men du vil ikke bruge PLN 200 med en let hånd? Tjek det først! Samlers spil er et endnu bedre eksempel. Det at samle det rigtige dæk på Magic The Gathering koster ufattelige penge. Takket være bordpladen har vi alle kortene ét sted, og vi kan udfordre venner til at skabe det ønskede dæk – og gratis! For øvrig blev et af Magic The Gathering-kortene – Black Lotus – solgt for over $ 100.000! Alle kan have det gratis på Magic the Gathering 😉

Er det fornuftigt at spille online brætspil?

 

 

Ja, og større end mange af jer måske tror! Det er ikke altid tid til at gå ud sammen. Oftest sker det, at mange af vores ledsagere hver dag bor i helt forskellige byer, og det betyder et problem med at spille. I mit tilfælde løser Tabletop Simulator det. Det må dog indrømmes, at nogle spil ikke er helt egnede til online spil og mister meget af det. I modsætning til, hvad der ser ud, er sådanne spil ikke så meget!

At spille brætspil online kan føle tabet af klima, men det betyder ikke, at det er dårligt at spille. Jeg spiller ofte poker med venner, og på trods af at det er lidt anderledes end når jeg mødes, er vi glade for, at vi har mulighed for at spille og tale. Det sker også for at spille mere detaljerede titler, og her var det også ret godt. Hvis du ikke har prøvet at spille online brætspil endnu, opfordrer jeg dig virkelig til at prøve det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *