KITCHEN

Middagar i vardagen gjorda av tonåringar.

Det där att få hemmavarande tonåringar att hjälpa til med markservice som middagslagning tvätt osv Hur enkelt är det?

Jag tror jag genom åren har provat alla metoder – lika väl mutning som gapande- betalning som avdrag och allt som oftast har det ett efter ett tag runnit ut i sanden. Jag får liksom inte till att vara konsekvent i att hålla kvar dem i ledet. 

Nu har vi allafall middagsdagar här hemma- veckan har 7 dagar vi är 3 personer två av dem har varsin middagsdag- och vem har resten av veckans dagar som middagsdag tror ni? Hm, jo det  ligger en liten självklarhet att de ligger på just mig..

Och därav kan det uppstå JÄTTE PROBLEM när jag inte är hemma en dag- vem ska laga maten då när ens egna bestämda matdag är en helt annan veckodag.. Jag tror jag behöver öva flexibilitet med mina tonåringar också. För övning i flexibilitet har gett mig mer tillgång av och i livet

En tonårings middagsdag kan bli väldigt bra. Och man får också känna på hur det är att laga middag till många. För vid  en stjärnfamiljs familjebord är antalet ätande varierande olika dagar. Faktiskt inga problem blev det av det hos tonåringen, så kanske övning ger färdighet. Jag kanske har behövt alla års övande.

Köttfärsås och spagetti tilllagad av en tonåring – smakade hur gott som helst! Tack för det- säger en glad mamma som njöt av att sätta sig till bords i trevligt sällskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *