KITCHEN

Mexicaanse salade en risotto! – menu

Het zonnige weer is lekker weer terug en daar hou ik vaak rekening mee in ons weekmenu! Zomerse gerechten, die over het algemeen gezond zijn en makkelijk te maken zijn. We hebben de afgelopen weken de BBQ veel aangehad, deze week staat het niet op de planning, volgende week vast wel weer 😉 Lees je mee met ons weekmenu?

Maandag; Mexicaanse salade
 
Ik vertelde al eerder over deze salade, maar ik heb het recept nog niet gedeeld, die houden jullie dus nog tegoed! Geen idee of dit echt Mexicaans is trouwens, ik heb het recept via, via ontvangen. Het is een lekkere salade met bonen, kip, mais en avocado. Erbij eten we tortilla chipjes, dat is altijd groot feest voor de kinderen… chips bij het avondeten 😉
Dinsdag; Aardappels, groenten, ”vlees”
 
We maakten weer aardappeltjes uit de oven met knoflook en kruiden. Daarbij doperwtjes en worteltjes en deze keer nep vlees… namelijk filet met spinazie en kaas, die vinden we altijd erg lekker.
Woensdag; Pasta, pesto met broccoli
 
Onze kinderen zijn geen moeilijke eters en ze zijn dol op pasta met pesto, daarom staat het zo vaak op het menu, haha! Deze keer eten we er broccoli bij, lekker met Parmezaanse kaas.
Donderdag; Tomatensoep
 
Ja! Dit succesrecept is top… het is makkelijk te maken, gezond en lekker! We hebben vandaag een drukke dag, dus dan is het erg fijn om lekker een soepje te eten met een broodje.
Vrijdag; Gado gado
 
We eten weer onze versie van Gado Gado. Met bloemkool, broccoli, sperziebonen, ei, satesaus en komkommer. Erbij eten we kroepoek. Het grote voordeel van dit recept is dat het ook koolhydraatarm is, als je oppast met de saus en de kroepoek weglaat, eet je vooral heel veel groenten.
Zaterdag; Risotto
 
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik risotto heb gemaakt, ik heb een heerlijk recept van risotto met champignons of risotto met doperwtjes en salami, even kijken welke het uiteindelijk wordt. Ik zal de recepten binnenkort delen!
Zondag; Frietjes
 
Vorige week zondag stonden er ook frietjes op het weekmenu, de oplettende lezer had dat vast al gezien 😉 Maar… die ging niet door, want we staken de bbq vorige week nog een keer aan (dus 2 keer in totaal) Daarom deze week een herkansing… niet gezond, wel erg lekker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *