CASUAL DAY, KITCHEN

MAT MOT SØTSUG

Søtsug er noe jeg får spørsmål om titt og ofte. I en studie så man at så mange som 97 % av kvinner og 68 % av menn, opplevde cravings. Det er mye! Heldigvis er det noen matgrupper som kan gjøre at du får bedre kontroll over søtsuget.

Smoothie
Er det is eller noe kremet du har lyst på, kan det være en ide å lage seg en smoothie. Fyll på med søte frukt og bær for å tilfredstille søtsuget, og tilsett egg, proteinpulver, kesam eller lignende for å tilføre fett og proteiner som vil hjelpe på sultføelsen.

Lett brus er jo veldig søtt, så å ta seg et glass brus kan hjelp mot søtsuget. Noen ganger er det ikke mer enn det å få litt søt smak i munnen som skal til!

SONY DSC

Proteinbar
Har du skikkelig søtsug, kan en proteinbar hjelpe deg. Flere av variantene som er på markedet i dag, er sukkerfrie og inneholder godt med protein samtidig som de smaker godt. Du får dermed en følelse av å spise noe søtt og sjokoladeaktig, samtidig som det gir kroppen viktige næringsstoffer.

Dadler
Dadler smaker veldig søtt samtidig som de inneholder jern, fiber, kalium og andre viktige næringsstoffer.

Bær
Bær er ikke bare kalorivennlige, de smaker også søtt samtidig inneholder mye antioksidanter.

Frukt
Frukt er naturlig søtt samtidig som det inneholder fiber, vitaminer og mineraler. Når søtsuge virkelig slår inn, demp det med frukt som druer, banan og mango.

Disse seks tingene synes jeg hjelper mot søtsug. Men, er det slik at du støtt og stadig har søtsug, må du ta en nærmere titt på ditt daglige kosthold. Det å ofte ha søtsug er et tegn på at noe ikke er som det skal. Kanskje spiser du for lite, eller har feil balanse i kostholdet. Søvnmangel og stress kan også føre til et økt søtsug.
Håper du fikk noen gode tips :razz:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *