KITCHEN

MAT FRA BUNNEN AV ~ TORSKEFILET MED GRØNNSAKER

Hei ?

Sunnhetens uke er i gang og vi forsøker å spise mere fisk da vi i det siste har spist en god del kjøtt blant annet. Fisk er plutselig veldig etterlengtet og det er jo ikke verdens undergang det heller!

(Mengden bør du nesten se litt an, med tanke på hvor mange som skal spise. Dette er beregnet for 4 porsjoner)

Til denne middagen trenger du:

❤️ 1 søtpotet

❤️ 1 brokkoli

❤️ Salt

❤️ 4 gulrøtter

❤️ 8-10 poteter

❤️ 700gr torskefilet

❤️ Krydder (hvitløks pepper, hvitløks salt og piffi chilli)

Hvordan lage middagen:

❤️1. Skru ovnen på 200gr og kok opp en stor kjele med varmt vann og salt. Legg torskefilet i salt i ca. 15 minutter før det skal stekes.

❤️2. Skrell søtpoteten og skjær den i små båter som legges på et bakepapir med en liten skvett matolje. Krydre søtpoteten med  1 1/5 ts hvitløks pepper og 1 1/5 ts piffi chilli før dette settes i ovnen. Skal ovnsbakes i ovnen i 25 minutter.

❤️3. Kutt gulrøtter og poteter i små biter. Tilføy grønnsakene i vannet når det har begynt å koke, la dette koke i 15 minutter før du tilsetter brokkolien. Brokkolien trengs bare å koke i ca. 3-5 minutter. Sil ut vannet når grønnsakene er ferdig kokte og sett til side.

❤️4. Varm en stekepanne opp med 70gr margarin og 1 ss matolje. Legg torskefilet i stekepannen når smøret er smeltet og du hører at det er varmt. La det steke til den siden som ligger ned har fått en gyllen farge. Snu torskefiletene til den andre siden og la det steke i 3-4 minutter.

Béarnaise saus:

❤️ 1 sjalottløk

❤️ 1 ts sukker

❤️ 150gr smør

❤️ 3 stk eggeplomme

❤️ 1 ts tørket estragon

❤️ 1 ts hvitløks pepper

❤️ 5 pepperkorn

Hvordan lage béarnaise sausen: 

❤️1. Smelt smøret i en liten kjele ved middels varme og sett det til side.

❤️2. Ha kuttet sjalottløk, knuste pepperkorn og estragon i en annen kjele. Kok opp og la væsken koke inn til det har halvert. Dette pleier å ta ca. 7-8 minutter. Sil væsken over i en kjele. Mange bruker eddik og hvitvin i sausen, men det har jeg valgt å hoppe over.

❤️3. Ta frem det smeltede smøret, og sett kjelen i vannbad. Tilsett eggeplommene i væsken og visp sammen til blandingen er luftig.

❤️4. Tilsett smøret under konstant visping og ta kjelen opp fra vannbadet. Tilsett til slutt finhakket estragon og smak til med salt og pepper (jeg har brukt hvitløks pepper til dette).

⭐️ Bon appetitt!

 

#Torsk #Sunt #Godt #Næring #Kosthold #LevVel #Livstil #Hjemmelaget #Mammapermisjon #NytMaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *