WORLD

Monsted (Danmark) – en tidligere kalkstenmine, hvor osten modnes

I dagens tur besøger vi Midtjylland, nærmere bestemt byen Monsted. Selvom byen er lille, har den en attraktion, der er værd at besøge. Det er en lukket kalkmine

Hvad kan vi finde i Monsted?
Vi har to dele til rådighed: bygninger, hvor udgravninger blev udført (vi kan gå til selve taget) og en mine, som vi kommer ind i, vi føler det som om vi udforskede en hule.

Seværdigheder og museum for Monsted
I den første bygning kan vi blandt andet se en mock-up af det omkringliggende område, en gammel slæde som skandinaviske krigere og en kø, der fører turister til minen i sæsonen. Når det ikke er åbent, går vi simpelthen til fods. Vi kan også sidde på den gamle trone dækket med læder og dekoreret med gevir. Lad os sige en sådan dårligere version af “Game of Thrones”. Hvis jeg forbinder det godt, er der også et multimedieshow omkring hver halve time, der illustrerer, hvordan det territorium, som Danmark ligger på, og hvordan minen opererede i sin storhedstid. Denne periode var ret lang, for den falder mellem det 16. og det 20. århundrede. Kalksten blev hovedsageligt brugt til at bygge hellige genstande som kirker og klostre, men det blev også brugt til at bygge huse.

Monsted – kalkstenbrud og huletur
Når det kommer til visuel oplevelse, er en mine eller en hule imidlertid meget mere imponerende. Afhænger af, hvordan vi nærmer os emnet. Men det, der overraskede mig mest, var det faktum, at det var det første underjordiske anlæg, jeg besøgte, hvor der ikke var nogen medarbejdere inde og ingen holdt øje med turisterne. Du kan gå hvor du vil. Netværket af underjordiske korridorer er ca. 60 km, skønt officielt afstand der kun er 2 km. Korridormarkeringer er heller ikke særlig nøjagtige, og på de fleste stier mangler de simpelthen. Det er ikke underligt, at da en gruppe af handicappede besøgte dette sted på det tidspunkt, mistede en af ​​dem sig, og 2 babysittere søgte hende i en god time. Der er masser af mørke hjørner og sprekker, og en stor del af dem er oversvømmet med vand. Klimaet er virkelig interessant og lys spiller en stor rolle. Også her har vi chancen for at fange et multimedieshow, og billederne vises på tre klippevægge.

Den konstante temperatur i hulen gjorde stedet ideelt til ostopbevaring. Det er værd at købe et stykke ved udgangen. Priserne er meget overkommelige, og spiseoplevelsen er fremragende især i selskab med et glas vin (eller flere).

Men ikke kun ost “kunne lide” levevilkårene her. Forskellige flagermusarter har fundet deres hjem i undergrunden. Så mange som 5.000 af dem blev tilføjet! Oftest samles de her om vinteren.

Så som du kan se, er der mange attraktioner her. Fra historiske nysgerrigheder, gennem underjordiske eventyr, til kulinariske smagninger. Hvis du er i området, skal du huske at besøge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

PARTNERE: Autobutler Avis be2 Sweden Bemz Bokbörsen Budget Concrete Humanity Creo Gaming Gearbest Happy plugs Home by Sweden MyLoan Nystart Finans One.com Protein.se Rentalcars SE Spartoo Teddymania Zandvoort | NO: Bemz Bonnier Publications Gamezone Gearbest Gina Tricot Gymgrossisten Happy plugs Hotelopia LensOn Lensway Nelly One.com Palm Research Passionfruit Pinkorblue PRO ISP Rentalcars SF Kids Shobr Shopping4Net Yourlenses

DE: bet-at-home Bluenet Calzedonia CPL: BILD am Sonntag Abokampagne CPL: dsb-schuldenhilfe.de CPL: FAZ Woche gedruckt CPL: IPSOS Marktforschung DE CPL: NKL-Peters Leadkampagne CPL: shz-schuldenhilfe.de CPL: Wirtschaftswoche plus 15 EUR Gutschein CPL: Wirtschaftswoche plus ShoppingBon eglobalcentral helmade Kartonara Newchic One.com ReifenDirekt Sport-Thieme TOMTOP Urlaubseeland Utry.me UXGO Vacanceselect Wolford Yoins Zaful Zoony | AT: One.com Sport-Thieme | BE: Barceló Hotels & Resorts BE Bonprix HotelsCombined (BE) Kelkoo BE FR Kelkoo BE NL One PrintDeal Selectcamp BE Tonero leads Unigro Vacanceselect Vistaprint Yves Rocher

PARTNERE: Lån penge med FokusLån https://www.snappcar.dk/billeje-arhus VictoraMilan.dk Dating for 55+ Damer Bambox samlet pakke Campeggi per sport invernali visit website Registrer dine dagligvarer og bliv belønnet Eovendo 3 Stk. Sport's BH - Deal Pris 149,00 kr Hos cHosting er der en løsning til alle! Fra små personlige blogs og hjemmesider til webshops. Vores professionelle webhotel løsninger henvender sig til kunder med store webshops med mange besøgende, kunder med tunge hjemmesider, eller folk som sætter ekstra vægt på at få den bedste mulige ydeevne. Vi tager backups hver dag helt gratis som du selv kan gendanne til om ønsket, eller bede os om at gøre for dig. Din data bor trygt hos cHosting. Sko Oprydning - Sko Udsalg - Sko Tilbud - Spar op til 75% på Cykelsko Køb Goodiebox nu Gode priser og kendte mærker - Køb dit undertøj hos Timarco Vægttab Verdens mest innovative produkter! Novatus.dk www.nextlove.dk www.insjo.com Køb dit tøj online hos MINIMIZE Køb dit tøj online hos Y.A.S. Kæmpe udvalg af Covers og tilbehør til Mobil og Tablets hos Coolpriser – DK's billigste E14 LED pærer til lave priser og med hurtig levering Findsex.dk - Find et godt match her Terapy: Komfortabelt design fra Holland Leluna.dk - Anti-ageing Drop spillene! suite-tilbud: spar op til 25% suite-tilbud: spar op til 25% Opret en profil i dag og find en ledig bolig Gode hotel tilbud hos HotelSpecials.dk Find den bedste personlige gave. Klik her. Damer Find din nye iPhone her Bestil lækker hudpleje her Sunweb.dk - Sommerferie i Grækenland Sunweb Rejser Nyd campingferien med hele familien. Pladserne ligger i de mest populære ferielande: Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Slovenien og Kroatien. Men hos os kan du naturlig også finde en ferie, som er tættere på hjemmet. Udvalget af ferieboliger er stort også i Tyskland, Danmark, Schweiz, Østrig, Luxembourg, Ungarn og Holland! Glamping med Selectcamp Vil du gerne campere med et strejf af luksus? Så er glamping med garanti det rigtige for dig! Selectcamp er glampin specialist og tilbyder op til flere lækre boliger på de bedste campingpladser i Frankrig, Italien og Spanien. Se mere her Bestil Online Videokamera Oplader Din hemmelighed er vores hemmelighed Prisvindende og markedsledende webhosting - One.com Black mask - den nye revoulotionerende sorte ansigtsmaske. Kan købes på Misslux.dk