WORLD

ONE YEAR ON… HOW THE DEATH OF AVICII CHANGED MUSIC FOREVER

If the 12 months since Avicii’s passing have proven anything, it’s that his impact on the world of EDM will not be forgotten. One year ago today the Swedish superstar DJ/producer died at the age of 28 in Muscat, Oman. Even in death, his influence is undeniable.

Avicii (real name Tim Bergling) began to make a name for himself on an international level with the 2011 release of “Seek Bromance” (the vocal edit of “Bromance,” which came out the previous year). Shortly thereafter he delivered “Levels,” the song which propelled him into mainstream consciousness.

Two years later, Bergling debuted a then-controversial single titled “Wake Me Up” at Ultra Music Festival in Miami. The song, which later appeared on his album True of the same year, featured Aloe Blacc and bluegrass instrumentals. Although its reception wasn’t entirely positive, Bergling proved a trailblazer when EDM recording artists began following suit in droves.

Despite his success, Bergling’s acute anxiety and resulting substance abuse issues became hard to ignore. After cancelling two tours part of the way through, he announced his retirement from live performance in spring 2016. An article in Swedish newspaper Dagens Nyheter chronicled his uphill climb back to health, and the resulting reinvigoration of his studio work.

Tragedy struck unexpectedly. Tim Bergling was found deceased Muscat. His family later issued a statement revealing that his passing was due to suspected suicide. Why he would take his own life after making so much progress in his personal and professional life remains a mystery to many and continues to haunt his friends and loved ones.

Avicii’s family have announced plans to launch an initiative called the Tim Bergling Foundation that will support organizations with a focus on suicide prevention, mental health awareness and similar causes. This year, his final songs will be released as part of an album titled Tim – the lead single of which, “SOS,” came out last week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARTNERE: Avis SE be2 Sweden Bemz SE Bokbörsen SE Budget SE Fyrklövern SE Home by Sweden Nystart Finans SE One.com SE | NO: Avis NO Bemz NO Bonnier Publications Budget NO Gamezone Go To Gate Gymgrossisten NO LensOn NO Lufthansa NO Nelly NO One.com NO Palm Research PRO ISP Yves Rocher NO

DE: Best Western bet at home Cam: dsb-schuldenhilfe.de Der Gepflegte Mann Dresslily DE aff eglobalcentral.de Hotelopia DE Kartonara lastminute.com Newchic DE One.com DE ReifenDirekt.de Rosegal Germany Zaful DE

NL: Lightspeed Restaurant Prijzen https://lease.dekbed-discounter.nl/boxsprings Luxe rondreis Energie check Goudstaven Kopen? Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven All-in v.a. 188,- euro Zitmeubilair rondreis sri lanka NOVASOL Verhuur Spreekuur Kamer of Studio Huren? Onze ervaren medewerkers weten precies hoe úw woning het snelst wordt verkocht premium-registratie Ontdek wat Teamleader allemaal kan Speciale Startershypotheek voor € 795,- Actuele hypotheekrentes vergelijken? Vertrekgarantie calculator voor zonnepanelen Verordening eg 261 2004 Nationaalbespaarcentrum.nl Stap 2 Start nu direct zonder wachtlijst met trombose zelfmeten! Strandvakanties met kinderen Je verliest dus niet alleen kilo’s aan lichaamsvet, je hele lichaam wordt er gezonder van! Zoek je een veilige zekere kaart? Koop nu je Money2Go MasterCard Heeft u behoefte aan drastisch gewichtsverlies? Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg Alle grote merken Tuinmeubelen onder 1 dak! Bad eruit, douche erin Hoge korting op brandstoffen Wil jij ook een waterdicht bedrijfsplan? Offerte Alarmsysteem Makelaars vergelijken? Meld u hier aan voor een gratis gehoortest. Beleef het pure Sicilië Registreren bij Eten.com Vluchten Costa Rica Autorondreis door Canada Toeslag Aanvragen Afrikaplus.nl Kinderfysiotherapie Met Dagboek Reizen naar Vietnam, Cambodja en Thailand Behandeling verslaving Bekijk alle groepsreizen Test Stichting WebwinkelKeur Ervaar de kennis en persoonlijke benadering van Namasté Reizen Golfvakantie Brussel en omgeving e-Matching - Dating hoger opgeleiden Cadeau voor Secretaressedag vanaf €5 e-Matching - Dating hoger opgeleiden 3 dagen gratis membership bij Lexa Op zoek naar een serieuze relatie? MetJou.nl Dating en chatten! Ondeugend-Daten.nl is dé ontmoetingsplaats voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie Op zoek naar een leuke date? Vrouw/vrouw Chat&Date met leuke koppels bij u in de buurt! Chat&Date met leuke vrouwen (Bi) bij u in de buurt! Alleenstaande-Papas.nl