CASUAL DAY

In m’n eentje naar de bioscoop

Alleen naar de bioscoop gaan. Voor mij was het toch een heikel punt. Want hoewel ik er graag in mijn eentje op uit trek vond ik alleen naar een film gaan kijken best een gekke gedachte. En dat terwijl ik geen problemen heb met drankjes doen op mezelf, gaan shoppen in mijn eentje of zelfs alleen reizen. Vreemd. Die ‘angst’ om alleen naar de bioscoop te trekken wilde ik dus heel graag overwinnen. And so I did… .

Eigenlijk is het gek dat we zonder problemen alleen naar de bakker kunnen gaan, maar velen onder ons het moeilijk hebben om zonder gezelschap naar een film te gaan kijken. Of op restaurant te gaan. Dat oncomfortabel gevoel dat zulke situaties ons geeft zou voortkomen uit het feit dat we ons onmiddellijk veroordeeld voelen; mensen die ons zien gaan waarschijnlijk denken dat we geen vrienden hebben en zielepootjes zijn. Wat een bioscoop. Right?

Ik denk dat het bij mij ook voornamelijk die gedachte was die mij tegenhield alleen naar de film te gaan. Schrik dat mensen mij zouden bekijken en mij zielig zouden vinden. Wat bizar is, want die gedachte komt nooit bij mij op als ik in m’n uppie ergens iets aan het eten of drinken ben. Hoe dan ook… ik moest en zou eens alleen naar de film gaan. Al was het maar voor de ervaring. Om het eens meegemaakt te hebben.

En ik moet zeggen dat het zo goed meeviel dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Stress voor niets dus. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik vrijwel nooit (ook niet mét gezelschap!) ‘s avonds naar een film ga kijken omdat ik niet goed tegen drukte kan. Ik kies consequent namiddagen uit vanwege de kalmte. Dat is zoveel aangenamer. Zéker als je alleen naar de film gaat, vind ik.

Toen ik daar in mijn eentje zat was het dus niet bijster druk. Ik denk dat er zo’n vijftigtal man in de zaal zat, wat best meevalt. Daarbovenop waren er nog twee andere mensen alleen komen opdagen, dus op dat vlak was ik toch niet helemaal alleen 😉

Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik genoten heb van mijn date met mezelf. De film was goed (de nieuwe Jurassic World – aanrader!), ik had niet het gevoel dat mensen mij bekeken (de helft van de zaal heeft mij waarschijnlijk niet eens zien zitten!), en ik kon ongegeneerd van mijn popcorn eten. Zalig.

Dus als je eens naar de bioscoop wilt gaan maar je kent niemand die ook naar die éne film wilt gaan kijken… ga gewoon alleen. Ik kan het je alleen maar aanraden. Bovendien is het fijn en bevrijdend om te weten dat je ook in je eentje zulke dingen kunt doen. Je hebt niemand nodig, alleen jezelf.

Nadien ging ik ook nog een koffie drinken. All by myself. En het was fabuleus.

‘I think it’s very healthy to spend time alone.
You need to know how to be alone and not be defined by another person.’
– Oscar Wilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARTNERE: Avis SE be2 Sweden Bemz SE Bokbörsen SE Budget SE Fyrklövern SE Home by Sweden Nystart Finans SE One.com SE | NO: Avis NO Bemz NO Bonnier Publications Budget NO Gamezone Go To Gate Gymgrossisten NO LensOn NO Lufthansa NO Nelly NO One.com NO Palm Research PRO ISP Yves Rocher NO

DE: Best Western bet at home Cam: dsb-schuldenhilfe.de Der Gepflegte Mann Dresslily DE aff eglobalcentral.de Hotelopia DE Kartonara lastminute.com Newchic DE One.com DE ReifenDirekt.de Rosegal Germany Zaful DE

NL: Lightspeed Restaurant Prijzen https://lease.dekbed-discounter.nl/boxsprings Luxe rondreis Energie check Goudstaven Kopen? Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven All-in v.a. 188,- euro Zitmeubilair rondreis sri lanka NOVASOL Verhuur Spreekuur Kamer of Studio Huren? Onze ervaren medewerkers weten precies hoe úw woning het snelst wordt verkocht premium-registratie Ontdek wat Teamleader allemaal kan Speciale Startershypotheek voor € 795,- Actuele hypotheekrentes vergelijken? Vertrekgarantie calculator voor zonnepanelen Verordening eg 261 2004 Nationaalbespaarcentrum.nl Stap 2 Start nu direct zonder wachtlijst met trombose zelfmeten! Strandvakanties met kinderen Je verliest dus niet alleen kilo’s aan lichaamsvet, je hele lichaam wordt er gezonder van! Zoek je een veilige zekere kaart? Koop nu je Money2Go MasterCard Heeft u behoefte aan drastisch gewichtsverlies? Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg Alle grote merken Tuinmeubelen onder 1 dak! Bad eruit, douche erin Hoge korting op brandstoffen Wil jij ook een waterdicht bedrijfsplan? Offerte Alarmsysteem Makelaars vergelijken? Meld u hier aan voor een gratis gehoortest. Beleef het pure Sicilië Registreren bij Eten.com Vluchten Costa Rica Autorondreis door Canada Toeslag Aanvragen Afrikaplus.nl Kinderfysiotherapie Met Dagboek Reizen naar Vietnam, Cambodja en Thailand Behandeling verslaving Bekijk alle groepsreizen Test Stichting WebwinkelKeur Ervaar de kennis en persoonlijke benadering van Namasté Reizen Golfvakantie Brussel en omgeving e-Matching - Dating hoger opgeleiden Cadeau voor Secretaressedag vanaf €5 e-Matching - Dating hoger opgeleiden 3 dagen gratis membership bij Lexa Op zoek naar een serieuze relatie? MetJou.nl Dating en chatten! Ondeugend-Daten.nl is dé ontmoetingsplaats voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie Op zoek naar een leuke date? Vrouw/vrouw Chat&Date met leuke koppels bij u in de buurt! Chat&Date met leuke vrouwen (Bi) bij u in de buurt! Alleenstaande-Papas.nl