CASUAL DAY,  SHOPPING

YERBA MATE – THE REAL WAY

Good morgen!

Jeg er hjemme i Norge igjen! Alltid blandede følelser når jeg drat. Trist å dra fra Portugal og alle der, men godt å komme hjem til egen leilighet og rutiner. Luca kommer heldigvis også om en uke. Det er i alle fall helt gull å komme hjem til helg, så jeg rekker å get back on track med utpakking, rydding, planlegging jobb osv. før 2018 kan starte sånn skikkelig neste uke. Jeg utsatte den litt jeg ?

Men i Portugal viste tvillingbroren til Luca meg noe kult. Han, Joackim, kom hjem fra USA og hadde med seg en diiiger pose med yerba mate te, og viste meg hvordan det skal drikkes på den tradisjonelle måten. Jeg har drukket yerba mate i mange år, and love it, men aldri på denne måten, med en bombilla!

Yerba mate er en type grønn te, og smaker… grønn te. Den inneholder stimulantene koffeinteobromin og teofyllin, men mindre koffein enn kaffe, og mer teobromin og teofyllin. Mange som blir nervøse av kaffe kan drikke mate uten problem. Teobromin er en mild stimulant som virker under lang tid i motsetning til kaffe som virker kjapt. Koffein kan også gi en rastløs energi, mens man av teobromin får et forsiktig positivt humør.

Ca sånn skal den altså se ut.. (bortsett fra at vi ikke hadde den tradisjonelle koppen)…

Og sånn lager du det, the real way:

  • Ha først en gooood dose teblader i koppen, sånn typ halve koppen
  • Tøm først litt kaldt/romtemperert vann ned på langs ene siden av koppen, sånn at bare den nederste teen blir våt. Det øverste laget skal fotsatt være tørt. Det kalde vannet er for å forberede og beskytte tebladene mot det varme vannet som kommer etterpå. Siden mate inneholder masse gode vitaminer, mineraler og antioksidanter, vil man bevare disse best mulig. La det stå ett minutt.
  • Stikk så bombillaen (sugerøret) ned i bunnen av koppen, helt inntil kanten. Sugerøret er av stål, der enden som skal være i teen ser ut som en liten skje med hull i, og fungerer som en sil når du drikker.
  • Så kan du forsiktig fylle på med varmt vann, fortsatt inntil kanten.
  • Den første supen er ganske bitter, og vannet er kaldt, så den spytter man vanligvis ut. Så er det bare å drikke litt og litt ut av sugerøret, uten å røre. Tebladene skal alltid ligge tørre øverst i koppen. Slik kan du fylle på med vann maaange ganger, og teen holder seg sterk og god.

Haha funny, right? Ikke så lett å forklare med ord, men sjekk video på youtube HER hvis du er interessert. Man kan så klart drikke yerba mate som helt vanlig te. Men det er jo gøy med disse detaljene som gjør opplevelsen litt ekstra… spesiell. Har en følelse av at jeg må skaffe meg en sånn bombilla.

Noen flere som har prøvd denne måten? 

God helg <3

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARTNERE: Avis SE be2 Sweden Bemz SE Bokbörsen SE Budget SE Fyrklövern SE Home by Sweden Nystart Finans SE One.com SE | NO: Avis NO Bemz NO Bonnier Publications Budget NO Gamezone Go To Gate Gymgrossisten NO LensOn NO Lufthansa NO Nelly NO One.com NO Palm Research PRO ISP Yves Rocher NO

DE: Best Western bet at home Cam: dsb-schuldenhilfe.de Der Gepflegte Mann Dresslily DE aff eglobalcentral.de Hotelopia DE Kartonara lastminute.com Newchic DE One.com DE ReifenDirekt.de Rosegal Germany Zaful DE

NL: Lightspeed Restaurant Prijzen https://lease.dekbed-discounter.nl/boxsprings Luxe rondreis Energie check Goudstaven Kopen? Ontvang prijsopgaven van schoonmaakbedrijven All-in v.a. 188,- euro Zitmeubilair rondreis sri lanka NOVASOL Verhuur Spreekuur Kamer of Studio Huren? Onze ervaren medewerkers weten precies hoe úw woning het snelst wordt verkocht premium-registratie Ontdek wat Teamleader allemaal kan Speciale Startershypotheek voor € 795,- Actuele hypotheekrentes vergelijken? Vertrekgarantie calculator voor zonnepanelen Verordening eg 261 2004 Nationaalbespaarcentrum.nl Stap 2 Start nu direct zonder wachtlijst met trombose zelfmeten! Strandvakanties met kinderen Je verliest dus niet alleen kilo’s aan lichaamsvet, je hele lichaam wordt er gezonder van! Zoek je een veilige zekere kaart? Koop nu je Money2Go MasterCard Heeft u behoefte aan drastisch gewichtsverlies? Altijd 100% aandacht voor ontwerp, montage en nazorg Alle grote merken Tuinmeubelen onder 1 dak! Bad eruit, douche erin Hoge korting op brandstoffen Wil jij ook een waterdicht bedrijfsplan? Offerte Alarmsysteem Makelaars vergelijken? Meld u hier aan voor een gratis gehoortest. Beleef het pure Sicilië Registreren bij Eten.com Vluchten Costa Rica Autorondreis door Canada Toeslag Aanvragen Afrikaplus.nl Kinderfysiotherapie Met Dagboek Reizen naar Vietnam, Cambodja en Thailand Behandeling verslaving Bekijk alle groepsreizen Test Stichting WebwinkelKeur Ervaar de kennis en persoonlijke benadering van Namasté Reizen Golfvakantie Brussel en omgeving e-Matching - Dating hoger opgeleiden Cadeau voor Secretaressedag vanaf €5 e-Matching - Dating hoger opgeleiden 3 dagen gratis membership bij Lexa Op zoek naar een serieuze relatie? MetJou.nl Dating en chatten! Ondeugend-Daten.nl is dé ontmoetingsplaats voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie Op zoek naar een leuke date? Vrouw/vrouw Chat&Date met leuke koppels bij u in de buurt! Chat&Date met leuke vrouwen (Bi) bij u in de buurt! Alleenstaande-Papas.nl