CASUAL DAY,  SHOPPING

YERBA MATE – THE REAL WAY

Good morgen!

Jeg er hjemme i Norge igjen! Alltid blandede følelser når jeg drat. Trist å dra fra Portugal og alle der, men godt å komme hjem til egen leilighet og rutiner. Luca kommer heldigvis også om en uke. Det er i alle fall helt gull å komme hjem til helg, så jeg rekker å get back on track med utpakking, rydding, planlegging jobb osv. før 2018 kan starte sånn skikkelig neste uke. Jeg utsatte den litt jeg ?

Men i Portugal viste tvillingbroren til Luca meg noe kult. Han, Joackim, kom hjem fra USA og hadde med seg en diiiger pose med yerba mate te, og viste meg hvordan det skal drikkes på den tradisjonelle måten. Jeg har drukket yerba mate i mange år, and love it, men aldri på denne måten, med en bombilla!

Yerba mate er en type grønn te, og smaker… grønn te. Den inneholder stimulantene koffeinteobromin og teofyllin, men mindre koffein enn kaffe, og mer teobromin og teofyllin. Mange som blir nervøse av kaffe kan drikke mate uten problem. Teobromin er en mild stimulant som virker under lang tid i motsetning til kaffe som virker kjapt. Koffein kan også gi en rastløs energi, mens man av teobromin får et forsiktig positivt humør.

Ca sånn skal den altså se ut.. (bortsett fra at vi ikke hadde den tradisjonelle koppen)…

Og sånn lager du det, the real way:

  • Ha først en gooood dose teblader i koppen, sånn typ halve koppen
  • Tøm først litt kaldt/romtemperert vann ned på langs ene siden av koppen, sånn at bare den nederste teen blir våt. Det øverste laget skal fotsatt være tørt. Det kalde vannet er for å forberede og beskytte tebladene mot det varme vannet som kommer etterpå. Siden mate inneholder masse gode vitaminer, mineraler og antioksidanter, vil man bevare disse best mulig. La det stå ett minutt.
  • Stikk så bombillaen (sugerøret) ned i bunnen av koppen, helt inntil kanten. Sugerøret er av stål, der enden som skal være i teen ser ut som en liten skje med hull i, og fungerer som en sil når du drikker.
  • Så kan du forsiktig fylle på med varmt vann, fortsatt inntil kanten.
  • Den første supen er ganske bitter, og vannet er kaldt, så den spytter man vanligvis ut. Så er det bare å drikke litt og litt ut av sugerøret, uten å røre. Tebladene skal alltid ligge tørre øverst i koppen. Slik kan du fylle på med vann maaange ganger, og teen holder seg sterk og god.

Haha funny, right? Ikke så lett å forklare med ord, men sjekk video på youtube HER hvis du er interessert. Man kan så klart drikke yerba mate som helt vanlig te. Men det er jo gøy med disse detaljene som gjør opplevelsen litt ekstra… spesiell. Har en følelse av at jeg må skaffe meg en sånn bombilla.

Noen flere som har prøvd denne måten? 

God helg <3

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PARTNERE: Autobutler Avis be2 Sweden Bemz Bokbörsen Budget Concrete Humanity Creo Gaming Gearbest Happy plugs Home by Sweden MyLoan Nystart Finans One.com Protein.se Rentalcars SE Spartoo Teddymania Zandvoort | NO: Bemz Bonnier Publications Gamezone Gearbest Gina Tricot Gymgrossisten Happy plugs Hotelopia LensOn Lensway Nelly One.com Palm Research Passionfruit Pinkorblue PRO ISP Rentalcars SF Kids Shobr Shopping4Net Yourlenses

DE: bet-at-home Bluenet Calzedonia CPL: BILD am Sonntag Abokampagne CPL: dsb-schuldenhilfe.de CPL: FAZ Woche gedruckt CPL: IPSOS Marktforschung DE CPL: NKL-Peters Leadkampagne CPL: shz-schuldenhilfe.de CPL: Wirtschaftswoche plus 15 EUR Gutschein CPL: Wirtschaftswoche plus ShoppingBon eglobalcentral helmade Kartonara Newchic One.com ReifenDirekt Sport-Thieme TOMTOP Urlaubseeland Utry.me UXGO Vacanceselect Wolford Yoins Zaful Zoony | AT: One.com Sport-Thieme