BEAUTY

HOE VERZORG IK VOOR MIJN HUID EN LICHAAM? OOGCRME, GEZICHTSSERUM EN ANDERE NIEUW IN MIJN COSMETIC CASE!

Mijn leven is drastisch versneld sinds er een kleintje op de wereld verscheen. Ik heb niet zoveel tijd voor werk, laat staan ​​lezen, rusten of dagelijkse verzorging. De zorg moet snel, efficiënt en effectief zijn. De behoeften van mijn huid veranderden met de leeftijd, het werd veeleisender. Een gewone dag- en nachtcrème is niet meer voldoende. Mijn zorg is nu meer doordacht en overlegd met de schoonheidsspecialiste.

Na een dag werken verweven met huishoudelijke taken, is het ’s avonds tijd om te ontspannen. En ik zal je hier geen sprookjes vertellen dat ik elke avond sport, kalmeer, masseer, mijn lichaam poets en 20 minuten met een masker op mijn gezicht doorbreng. Niet! Soms is het ”gewoon” of ”tot” make-up verwijderen, een crème aanbrengen en een serie op Netflix beginnen, omdat ik rust nodig heb, maar er zijn ook dagen dat ik meer van mezelf eis en dan komen er verschillende verzorgingsrituelen in gang.

Lichaamsverzorging
Het ontwikkelen van bepaalde gewoontes betekent dat ik ondanks tijdgebrek of vermoeidheid altijd bepaalde activiteiten onderneem. Ik breng bijvoorbeeld na elk bad een vochtinbrengende lotion aan. Zonder dat voelt mijn huid erg droog aan. Van tijd tot tijd masseer ik het lichaam ook met een borstel, die de huid verstevigt en glad maakt. Sinds enkele weken test ik de Soraya Rosarium-serie, waarvan het belangrijkste ingrediënt een centifolia-roos is van gecertificeerde gewassen in de Provence. Rozenextract is een prebioticum en een postbioticum, het ondersteunt het natuurlijke microbioom van de huid, verbetert de stevigheid en elasticiteit. Het creëren van dergelijke positieve zorggewoonten betekent dat ik ze automatisch doe, zonder na te denken of ik er tijd voor heb, ze maken gewoon deel uit van mijn dagelijkse verzorgingsroutine.

Make-up verwijderen
Als tiener keek ik graag naar vrouwenbladen, die ik met een rood gezicht las naar aanleiding van mode- en beautynieuws. Het was toen dat ik dacht dat het opgeven van het verwijderen van avondmake-up mijn uiterlijk zou beïnvloeden en me er ’s ochtends moe uit zou laten zien. Tegenwoordig is het verwijderen van make-up de absolute basis van mijn zorg voor mij. Een make-up remover zou in het make-uptasje van elke vrouw moeten zitten. Ik was mijn gezicht meestal met een delicate gezichtsgel en breng dan een tonic aan om de pH van de huid in evenwicht te brengen. Ik voer elke twee weken een peeling uit, waardoor de actieve ingrediënten van de crème diep in de huid doordringen en mijn teint superglad maakt.

Aparte dag- en nachtcrème
Ik kan me niet herinneren wanneer ik twee aparte dag- en nachtcrèmes begon te gebruiken, maar waarschijnlijk toen ik merkte dat mijn huid overdag iets lichters nodig had, dat het niet zou verstoppen en het verschijnen van kleine puistjes zou veroorzaken. Sinds ik ben overgestapt op dergelijke verzorging, d.w.z. lichte crème in de ochtend, rijker in de avond, heb ik geen problemen meer met huidonvolkomenheden. ’S Nachts regenereert de huid prachtig en is ze super zacht en glad. Momenteel gebruik ik Soraya Rosarium anti-rimpelcrème, die licht en zijdeachtig is, zeer goed hydrateert, maar liefst 98% natuurlijke ingrediënten bevat en tegelijkertijd mijn huid niet belast. ’S Nachts dep ik een rijkere formule in het crèmemasker, dat mijn huid meer voedt en regenereert.

Oog creme
Ik gebruik al jaren oogcrème. Net als in het geval van het verwijderen van make-up, heb ik mezelf ingeprent dat het noodzakelijk is in mijn zorg. De huid rond de ogen is kwetsbaarder en als ik een gewone gezichtscrème aanbreng, krijg ik tranende ogen en wallen. De crème moet een lichtere formule hebben, wateriger zijn en ingrediënten bevatten die wallen verminderen. De Soraya Rosarium-serie bevat ook een oogcrème met duizendpootroos-extract en cafeïne. De crème bevat 97% natuurlijke ingrediënten.

Gezichtsserum
De volgende stap in huidverzorging die geen tijd kost en het uiterlijk van mijn huid beïnvloedt, is het aanbrengen van serum. Breng het een paar keer per week tijdens je avondroutine aan om het verschil te zien. Het lijkt erop dat een cosmetica zoals een serum niet nodig is, maar sinds ik het gebruik (en ik heb al verschillende merken getest), zie ik een duidelijk verschil. Hoe dan ook, je vraagt ​​me herhaaldelijk wat ik doe, dat mijn huid zo glad is, en ik doe niet veel, ik heb zojuist gezichtsserum, peeling en massage toegevoegd aan mijn verzorging, wat ik doe bij het aanbrengen van elke cosmetica.

Gezichtsmasker
Ik geef toe dat het masker een cosmetica is die ik het minst vaak opbreng. In plaats daarvan gebruik ik liever een gezichtsserum dat direct werkt, maar het masker is meer een gedoe. Ik was meestal het masker af en breng daarna de tonic opnieuw aan na de crème, en ik heb niet altijd zin om deze extra activiteiten te doen, maar van tijd tot tijd heb ik zo’n thuisspa en gebruik ik het masker ook. Dagelijks breng ik het liefst een grotere laag nachtcrème aan of alleen een serum.

Laat me weten hoe jouw dagelijkse verzorging eruit ziet, en volg je alle stappen in de avondverzorging, inclusief peeling en serum, of verkort je het hele proces tot een minimum?

Als je het bericht leuk vindt, deel het dan verder. Bedankt! 🙂

1 reaktion på ”HOE VERZORG IK VOOR MIJN HUID EN LICHAAM? OOGCRME, GEZICHTSSERUM EN ANDERE NIEUW IN MIJN COSMETIC CASE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *