CASUAL DAY

Feiten en mythen over netwerken van foto-epilatie-salons

Tijdens de laatste training had ik het genoegen een heel aardige schoonheidsspecialiste te ontmoeten die me iets vertelde over haar vorige baan. De informatie bleek zo belangrijk dat ik besloot het te beschrijven, waardoor ik misschien iemand beschermde tegen een ineffectieve procedure en tijd en geld verspilde.

Het permanent epileren van ongewenst haar is de afgelopen tien jaar een zeer populaire methode geworden. Schoonheidssalons die dit soort diensten aanbieden, verrezen als paddenstoelen uit de grond na een regenbui.

Tegenwoordig zijn de zogenaamde Foto-epilatie ”kettingen”
Waarin verschillen ze van niet-aangesloten schoonheidssalons en is het de moeite waard om goedkoop (maar zeker effectief) epileren te proberen?

Reclameborden van schoonheidssalonketens ”voeden” ons met slogans zoals ”permanente laserontharing”, ”100% effectiviteit van epileren”, enz. waardoor de klant wordt misleid. Waarom? Ten eerste omdat de apparaten die in dit soort salons worden gebruikt, geen medische lasers zijn, maar alleen lichtapparaten met een laag vermogen, die een verstrooide straal met een andere golflengte uitzenden. Volgens de definitie betekent het woord ”laser” monochromatische (gefocusseerde) laserstraling met een zeer lage verstrooiing en een gedefinieerde golflengte. Een echte laser heeft dus niets te maken met de ”laser” die in kabelrupsen wordt aangeboden.

Ten tweede is er geen apparatuur ter wereld die in staat is om haar 100% te verwijderen. Klinische studies bevestigen dat de lasertechnologie (diode, ruby, alexandride, Nd: Yag) een effectiviteit garandeert op het maximale niveau van 98,9%, ervan uitgaande dat er geen externe factoren zijn die onafhankelijk zijn van het apparaat, zoals een hoog huidfototype, eerdere antibioticatherapie, hormonale aandoeningen, systemische ziekten, hirsutisme etc. Ipl- of E-light-lasers, zoals we het erover hebben, kunnen dit niveau maar een klein beetje benaderen, omdat hun ”verwerkingskracht” simpelweg slechter is.

Een andere belangrijke kwestie die de effectiviteit van de therapie beïnvloedt, is de service en het onderhoud van het apparaat. Hoeveel we ook investeren in apparatuur (10 of 100 duizend), het vereist periodieke inspecties. Elk apparaatmodel heeft zijn eigen unieke ”levensduur” van de lamp of emitter, gespecificeerd door de fabrikant.

In het geval van lasers is het aantal biologisch actieve opnamen gemaakt van één emitter tot enkele miljoenen, wat op zijn beurt de mogelijkheid biedt om gedurende meerdere jaren continu te werken. Lampen die in IPL’s zijn geïnstalleerd, zijn helaas beperkter en hun levensduur wordt geschat tussen 10 en 500 duizend. schoten. Nadat de maximale limiet is gebruikt, moet een dergelijke lamp onmiddellijk worden vervangen door een nieuwe. Wat gebeurt er als de saloneigenaar dit probleem negeert? De effectiviteit van de behandeling zakt praktisch tot 0 en het risico op complicaties neemt aanzienlijk toe. De afgevuurde schoten zijn ”leeg” en de energie hoopt zich vaak op in het weefsel, waardoor de huid kan verbranden. Het eerste symptoom van een versleten lamp is de zichtbare zwarte burn-out aan de randen. Als we zoiets opmerken, vraag dan het servicepersoneel naar het meest recente servicecertificaat dat de efficiëntie van het apparaat (de genoemde lampen) bevestigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *