KITCHEN

Feit hjemmelaget hamburger

Litt av en overskrift, men den var god skal jeg si deg og derfor skriver jeg et innlegg om det slik at du også kan prøve det samme hjemme hos deg. Hva med i dag eller i morgen? Det er tross alt bare 9.Januar 2018 en gang, og det skal være lov å spise det noen kaller ”ulovlig mat”, en gang i ny og ned. Det skader ikke, og har aldri skadet noen med en burger. Så lenge det ikke skjer hver dag, til hvert måltid. For vi trenger kalorier, vi trenger mat, for vi trenger energi!

For å lage denne trenger du: (cirka 2.porsjoner, men unntak av aiolien)

Og til 4 hjemmelaget hamburgerbrød: 1 1/4 dl melk, 1/2 dl vann, 1.ss sukker, 1/2 ts salt, 20.gram tørrgjær, 250.gram hvetemel, og 25.gram smør.

Fremgangsmåte: Bland alt sammen alt med unntak av smøret (pass på at salt ikke kommer oppå gjæren da salt dreper gjær.) Elt det sammen til en fin deig, og tilsett smøret. Bland inn. La stå å heve. Når det er ferdig form til burgerbrød, legg på et stekebrett og la stå å etterheve (ikke nødvendig!) Når det er gjort så setter du det inn i ovnen på 180.grader på over og undervarme til de er ferdige (cirka 10.minutter)

Utrolig deilig, og nå er jeg sååå mett. Men det er vell det man skal bli, er det ikke?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *