CASUAL DAY, HEALTH

Det ble servert ved bordet, dvs. hvilken middagsservering du skulle velge

Hvit med et lettelsesmønster, eller kanskje med delikate blomster? Når du velger et nettsted i årevis, husk at klassiske mønstre og former alltid vil være i tide. På den annen side kan de som i dag fengsler med moderne design være utdaterte om noen år.

Før du kjøper et middagssett:

– Tenk på hvor stort sett du trenger.

Standard tjenester tilbys for 6 eller 12 personer, noe som betyr at 6 eller 12 dype, grunne og dessert tallerkener, en vase, en tallerken, fat og en salatbolle er inkludert i settet. Det finnes også nettsteder for 24 personer.

– Tenk på utseendet hans.

Den klassiske hvite servicen, muligens med et delikat mønster, er universell og passer til ethvert bord- og interiørdekor, og til enhver anledning. Uvanlig, for eksempel i livlige farger, har sin egen sjarm, men det kan raskt slutte å glede oss, og i tillegg vil det ikke passe til enhver anledning.

– Sett forventningene dine.

Hvis du vil bruke mikrobølgeovn og vaske oppvasken i oppvaskmaskinen, velger du en tjeneste med skilt som tillater slike aktiviteter.

Hvordan håndtere porselen

– Vask oppvasken med et mildt rengjøringsmiddel før første gangs bruk.

Ikke legg for mange plater i vannet samtidig, da de kan skrape eller sponere. Ikke bruk skarpe rengjøringsmidler og røffe kluter, fordi de vil skade dekorasjonene, som ofte inneholder gull eller platina.

– Plasser oppvasken forsiktig i oppvaskmaskinen.

Det er best at de ikke berører hverandre, på denne måten vil du unngå riper og sprekker. Velg et skånsomt vaskeprogram ved å bruke passende vaskemidler som anbefalt av produsenten. Ikke legg porselen dekorert med gull eller platina i mikrobølgeovn (og oppvaskmaskin).

– Oppdag fartøymarkeringene.

Produkter som er sikre på oppvaskmaskin er merket med skiltene som nedenfor.

– Vær oppmerksom på temperaturen når du bruker og vasker. Porselen kan varmes opp til 100 grader, men sakte, gradvis. Den må ikke utsettes for direkte varme fra en åpen brenner eller for raske temperaturendringer.

Porselen og selskap

Keramiske retter på middagssteder er laget av flere materialer:

– Porselen – hvit keramikk av høy kvalitet laget av en blanding av kaolinleire, feltspat og kvarts. Den er ikke-absorberende (den absorberer ikke vann), jo tynnere den er, jo dyrere er den, jo hvitere er den, jo høyere er kvaliteten. Den er så tynn og gjennomsiktig at den slipper inn lys;

– Bone China keramikk – en type fint porselen. I tillegg til de grunnleggende ingrediensene tilføres forbrenne storfe i produksjonen. Det er lett, veldig gjennomsiktig – du kan se stempelet på bunnen mot lyset;

– Porselen – laget på lignende måte som porselen, men av dårligere ingredienser, og det er grunnen til at den har mindre mekanisk styrke og ikke er så hvit.

– Faience – laget av rå kaolinleire, utsatt for fyring. Den er mer absorberende og ganske sprø, belagt med ugjennomsiktig glasur. Den har en farge fra lys krem ​​til hvit. Elementer laget av det har en enkel form, de er tykkere og tyngre enn porselen.

– Steingods – laget av leire med tilsetning av kvartssand. Den er ikke-absorberende, holdbar og motstandsdyktig mot syrer. Det lages redskaper som makutry, surkål og sylteagryter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *