KITCHEN

CHOCOLADETAART MET AMANDELMEEL

Herinneren jullie vaak je dromen?  Ik wel en hier thuis zijn ze dol op mijn nachtelijke hersenspinsels aan de ontbijttafel want ik droom dus werkelijk de meest waanzinnige, gekke dingen ooit.  Nieuwsgierig dat ik ben, ga ik soms op zoek naar de betekenis van al die eigenaardigheden.  Als ik dan de boodschap lees die achter de symbolen uit mijn dromen zouden zitten, dan moet ik bekennen dat ik de koninklijke weg naar het onbewuste waarschijnlijk beter bij mijn slaap laat.  Sorry Freud ? Misschien is het in mijn geval helemaal niet nodig om mijn dromen te begrijpen.  Zolang we er ’s morgens maar eens goed mee kunnen lachen.  Voor al diegenen onder jullie die nu nieuwsgierig zijn geworden naar mijn onderbewustzijn?  Tja, … zou ik toch een tipje van de sluier oplichten?  Waarvan zou een foodblogger dromen?  Van chocoladetaart met amandelmeel natuurlijk.

Wist je al dat je bij Makro kan sparen voor een prachtige bestekset van Jamie Oliver?  Sparen kan vanaf 26 september 2018 tot en met 19 januari 2019. Spaarkaarten inruilen kan tot en met 12 februari 2019.

Dankjewel Donna Hay voor alweer lekkere inspiratie.

Wat heb je nodig voor een taart:

200 g ongezouten boter of margarine patisserie
75 g rauw cacaopoeder
6 eieren
220 g donkere basterdsuiker
120 g amandelmeel

Voor de afwerking:

fruit naar keuze:
blauwe bessen
kiwibessen
frambozen
braambessen

Hoe maak je dit:

Verwarm de oven op 160°C.

Gebruik een bakvorm van 22 cm diameter.  Vet deze licht in bekleed met bakpapier.
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af.  Verwarm de boter samen met de cacaopoeder op een zacht vuurtje tot een gladde massa.  Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een luchtige massa.  Voeg het gesmolten cacaomengsel en de hoeveelheid amandelmeel bij het eiersuiker mengsel.  Spatel het voorzichtig onder elkaar.  Schenk het beslag in de vorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar.  Laat de gare taart afkoelen in de vorm.  Ontvorm en werk af met het fruit.

Voila, zeg nu nog maar eens dat dromen bedrog zijn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *