BEAUTY, HEALTH, MAKE-UP, SHOPPING

C-vitamin – hvordan fungerer det, og hvorfor er det værd at kigge efter i kosmetik?

C-vitamin er et stof med en enorm indflydelse på vores helbred. Det kendetegnes ved alsidig gavnlig handling – både indefra og udefra. Normalt, når vi tænker over det, vises billedet af en citron i vores hoved. Det er dog ikke citruser, der er dens største kilde. De højeste koncentrationer af denne dronning af vitaminer kan prale med rosebær og havtornsbær. I stigende grad findes det i mange plejeprodukter. De er et gavnligt element, der effektivt forbedrer hudens kvalitet.

C-vitamin i dets specificiteter kan forekomme i forskellige former – ren, dvs. ascorbinsyre (INCI: ascorbinsyre) eller derivater, herunder i form af ascorbylpalmitat (INCI: Ascorbylpalmitat), ascorbylglucosid (INCI: Ascorbylglucosid), ascorbyltetraisopalmitat (INCI: Tetrahexyldecyl-ascorbat) (fedtopløseligt), magnesiumphosphat-ascorbat (magnesosporbb (magnesium).

 

De værdifulde egenskaber ved C-vitamin i kosmetik
Det er umuligt med nogle få ord at beskrive L-ascorbinsyre i plejen – det viser multidirektionseffekter. Lad os starte med dens egenskaber først.

Rent C-vitamin er en ustabil vandopløselig forbindelse. Derudover er det ekstremt følsomt over for lys og temperatur – på grund af deres interaktion nedbrydes det. Derfor anvendes kosmetikindustrien dets derivater (nævnt ovenfor), eller molekylerne lukkes i liposomer eller med bærere – peptider. I denne form er stoffet mere holdbart og trænger dybere ned i huden. Dens stabilitet øges med aktive stoffer som ferulinsyre, tanniner og polyfenoler. For at den skal fungere fuldstændigt i cellezonen, skal den imidlertid være i et passende surt miljø – fortrinsvis ved pH 3,5 eller mindre. Imidlertid kan den lave pH-værdi af det kosmetiske middel irritere følsom hud.

Normalt er der en relativt lav koncentration af C-vitamin i specifikationerne, og den mest effektive er mindst 15% af produktets volumen. Desværre, som med præparatets lave pH, kan en stor mængde ascorbinsyre irritere huden og forårsage rødme. Derfor findes det normalt i ansigtpræparater i en koncentration på 8 til 20% (høj mængde normalt i professionel kosmetik) og i øjenprodukter – 3 til 5%.

 

Absorption af C-vitamin reducerer tobaksrøg og luftforurening.

Tid til de vigtigste egenskaber. Dronningen af ​​vitaminer:

 1. Antioxidant – er den mest populære effektive antioxidant
 2. kæmper mod frie radikaler
 3. er et stof, der stærkt understøtter syntese af kollagen og elastin i huden (stimulerer fibroblaster), takket være det virker antirynk og forbedrer hudtonen
 4. beskytter hudvæv mod UV-stråler og andre negative faktorer i det ydre miljø
 5. fremskynder sårheling og reducerer betændelse
 6. styrker og forsegler væggene i blodkar og hæmmer deres ekspansion (i dette tilfælde skal det være i kosmetik i en lav koncentration)
  hjælper i behandlingen af ​​rosacea
 7. lyser hudfarven og gør den strålende (hæmmer overproduktion af melanin)
 8. jævn hudfarve

Den mest vedvarende form for C-vitamin er fedtopløselig ascorbyltetraisopalmitat (det er i form af olie, det kan tilstoppe fedtet hud), og den mindst stabile – rene askorbinsyre, der skal være til stede i høje koncentrationer og i et surt miljø, som kan irritere huden (det anbefales at undgå former til følsom og overaktiv hud).

 

Du ved allerede, at C-vitamin, især i form af ren ascorbinsyre, er ustabil. Derfor anbefales det at bruge præparater, der indeholder dette stof i sengetid. Anvendes om natten påvirkes det ikke af solens stråler, der nedbryder den (reducer dens koncentration med op til 70%). Hvis vi bruger præparater med vitamin C til dagen, skal du sørge for at anvende specifikationer med UV-filtre.

 

Den bedste kosmetik med C-vitamin

 1. Lysere serum med C-vitamin og alfa-arbutin Det almindelige,
  Serum rozjaśniające z witaminą C i alfa-arbutyną The Ordinary
 2. Foryngende ansigtskoncentrat med C-vitamin Kiehls kraftfulde styrke
 3. Forfriskende lysende olie med Korres Wild Rose
  Odświeżający olejek rozjaśniający z dziką różą Korres Wild Rose
 4. Embryolisse Crème Hydratante àl’Orange fugtighedscreme med C-vitamin
  Krem nawilżający z witaminą C Embryolisse Crème Hydratante à l’Orange
 5. Vitamin Mist Pixi Vitamin Wakeup Mist

 

Hudpleje med C-vitamin bør understøttes indefra. I hvilke produkter finder vi mest ud af dette stof? I rosebær, persille, selleri, solbær, chokeberry, havtorn, jordbær, peberfrugter, kål, rosenkål, blomkål. Og vær ikke bange – der er ingen risiko for overdosering af denne dronning af vitaminer. 😉 Bruger du nogen kosmetik med C-vitamin? Hvilke anbefaler du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *